Logo
test banner

Tips voor het gebruiken van een loungesethoes!

  • Geplaatst op
  • Door Tuinsethoeskopen.nl
  • 0
Tips voor het gebruiken van een loungesethoes!

Hoe moet je een loungesethoes plaatsen? Hier lees je de tips voor het gebruiken van een loungesethoes!

Tips voor het gebruiken van een loungesethoes! 

Een loungeset is een grote investering en wil je graag jarenlang van kunnen genieten. Het is dan ook belangrijk om je loungeset goed te beschermen tegen regen en viezigheid met een loungesethoes. Zo blijft je loungeset langer mooi en kun je er langer van genieten. Voor het gebruiken van een loungesethoes, zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten. Door hier rekening mee te houden, heb je ook nog is plezier van je loungesethoes.

 

 

Tip 1: De juiste maat 

Voordat je überhaupt je loungeset kunt beschermen is het belangrijk om de juiste maat te kiezen voor je loungesethoes. Het is belangrijk dat zo’n hoes niet te strak, maar ook niet te los om de loungeset heen zit. Er moet wel iets van speling zijn om de hoezen gemakkelijk te plaatsen en weer te verwijderen. Het is van belang om de loungeset op te meten in de opstelling waarin de loungeset staat. Meet de lengte, breedte en hoogte op van jouw loungeset. Hou hierbij nog rekening met een speling van 10-15 cm voor het gemakkelijk plaatsen van de beschermhoes. Nu je dit hebt gedaan, weet je welke maat loungesethoes past bij jouw loungeset. 

 

 

Tip 2: Vóór het plaatsen van de hoes 

Om zoveel mogelijk profijt te hebben van de loungesethoes moeten er nog een paar dingen gedaan worden om de hoes te kunnen plaatsen. Het is belangrijk om eerst de loungeset schoon te maken. Dit is alleen nodig als je de loungesethoes voor een langere tijd achter elkaar gebruikt zoals in de winter. Verwijder het vuil, stof en andere viezigheid om te voorkomen dat deze zich onder de hoes verzamelen en vlekken veroorzaken. Laat je loungeset goed drogen voor het plaatsen van de hoes. Zorg ervoor dat ook de kussens niet meer vochtig zijn voor het aanbrengen van de hoes. In de zomer kunnen je tuinkussens gewoon onder de loungesethoes blijven liggen. Zo hoef je niet elke dag je tuinkussens op te bergen. Dat is mooi meegenomen! Wij raden het wel aan om in de winter de kussens droog op te bergen. De loungeset wordt dan toch niet gebruikt en zo blijven de kussens nog langer mooi. 

 

 

Tip 3: Zorg voor een kleine afloop 

In de winter kan het veel regenen en je wilt niet dat je loungesethoes gaat scheuren door de regen. Om ervoor te zorgen dat het regenwater makkelijk kan weglopen is het belangrijk om iets onder de loungesethoes neer te zetten. Zo voorkom je dat het regenwater blijft liggen en voorkom je eventuele scheuren. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld gebruik maken van iets wat al in de tuin staat, zoals een bloempot. Hiervoor hebben wij ook speciale steunsets in ons assortiment. Het is ook van belang dat de loungesethoes nooit plat op de loungeset ligt. Door afstand te creëren zorg je ervoor dat de hoes kan ademen. 

 

Tip 4: Het aanbrengen van de loungesethoes 

Het is belangrijk om de loungesethoes goed te plaatsen om er zoveel mogelijk plezier van te hebben. Je weet nu wat belangrijk is om te doen voor het aanbrengen van de loungesethoes. Maar ook bij het aanbrengen van de loungesethoes zijn er dingen waar je rekening mee moet houden. Het is van belang dat de loungesethoes strak en gelijkmatig wordt aangebracht. Dit voorkomt dat het water of vuil zich gaat ophopen in de plooien. Hoe je de loungesethoes moet bevestigen verschilt per hoes. Het is dus belangrijk om goed de omschrijving te lezen. Veel hoezen worden bevestigd door lussen om de poten heen. 

 

 

Tip 5: Schoonmaken en opbergen 

Om ervoor te zorgen dat je ook zo lang mogelijk kunt genieten van je loungesethoes is onderhoud belangrijk. Het kan natuurlijk gebeuren dat er vlekken op je loungesethoes komen. Schoonmaken doe je met een zachte borstel en groene zeep. Eerst spoel je de hoes goed af met water. Daarna breng je de groene zeep al wrijvend aan op de loungesethoes. Even goed borstelen en dan afspoelen met water. Je loungesethoes is nu weer schoon en klaar voor gebruik zodra die is opgedroogd. Doe nooit je loungesethoes in de wasmachine om hem schoon te maken. De beschermhoes kan hier helemaal niet tegen en verliest daardoor zijn bescherming. Schoonmaken doe je dus met een zachte borstel en groene zeep. 

 

Heb je nog vragen na het lezen van het blog? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Zoek je nog meer inspiratie of antwoorden op je vragen? Kijk dan ook eens naar onze andere blogs.  

 


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.