Logo
test banner

Wel of geen tuinsethoes?

 • Geplaatst op
 • Door Tuinsethoeskopen.nl
 • 0
Wel of geen tuinsethoes?

Moet je nou wel of geen tuinmeubel hoes aanschaffen voor jouw tuinmeubelen. Je leest het hier.

Wel of geen tuinsethoes?

Tuinmeubelen komen in ontzettend veel soorten. Het onderhoud dat hierbij komt kijken verschilt dan ook per materiaal, dat geldt ook voor het opbergen van de tuinmeubelen nadat de zomer voorbij is. Wil jij weten of jouw tuinset een hoes nodig heeft? In deze blog leggen we je graag uit welke meubels een tuinmeubelhoes kunnen gebruiken.

 

Waarom een tuinmeubel hoes kopen?

Tuinmeubelen zijn een investering en het is zeker iets waar je lange tijd mee wil doen. Dat maakt het des te belangrijker om een bijpassende hoes aan te schaffen. Een tuinmeubelhoes zorgt er voor dat je tuinset of loungeset beschermd wordt. Het beschermt de tuinset tegen weer en wind, maar ook tegen Uv-straling. Je voorkomt vochtplekken en aanslag op je meubels, mits je een goed ademende tuinmeubelhoes hebt. Zo blijft je tuinset nóg langer mooi. Daarnaast bespaar jij jezelf een hoop schoonmaakwerk in het voorjaar. Zo haal je de beschermhoes er eenvoudig af en kun je gelijk weer genieten van je tuinset. Tuinmeubelhoezen zijn in verschillen maten te verkrijgen en in de kleuren antraciet of grijs. Zo is er altijd wel een tuinsethoes die bij de set past.

 

Hoe voorkom je schimmelvorming?

Wij horen vaak dat mensen geen tuinsethoes aanschaffen omdat ze bang zijn voor schimmelvorming dankzij het gebruik van een tuinmeubelhoes. Bij het gebruik van een ongeschikte tuinmeubelhoes kan dit inderdaad het geval zijn. Dit kan nare gevolgen hebben voor de uitstraling van de tuinset. Om schimmelvorming te voorkomen moet je er voor zorgen dat er genoeg ruimte tussen de tuinmeubelen en beschermhoes is. De tuinset moet goed kunnen ventileren. Het is dan ook belangrijk dat de hoes een hoogte punt heeft, zodat er geen water in blijft staan. Zo hebben wij een handige steunset, waarmee je eenvoudig een hoogte punt kunt creëren. De tuinmeubelhoezen in onze collectie zijn daarbij goed ademend en zorgen voor voldoende ventilatie. Bij een tuintafel is het belangrijk dat de hoes niet plat op de tafel komt te liggen, het materiaal kan dan niet genoeg luchten. Gebruik daarom voor de tafel een steunset of bobbin

 

Bamboe, rotan en riet

Bamboe-, rotan en rieten tuinmeubels zijn ontzettend populair en vliegen dan ook de deur uit. Het enige nadeel van deze materialen is dat deze kwetsbaarder zijn voor weersinvloeden dan andere materialen, zoals teak hout of RVS. De meeste tuinmeubelen van deze materialen zijn behandeld met een beschermlaag, ook deze slijt en daarom doe je er goed aan om de meubels binnen te halen of gebruik te maken van een hoes. Wanneer je een hoes aanschaft is het erg belangrijk dat er geen water op de hoes blijft liggen en deze dus voldoende kan ademen.

 

Kunststof

Tuinmeubelen van kunststof zijn gemakkelijk te onderhouden en bestand tegen weer en wind. Wicker tuinmeubelen zijn een goed voorbeeld van kunststof tuinmeubelen. Om er zeker van te zijn dat de kunststof tuinmeubels hun kleur behouden kun je het best kiezen voor een tuinmeubelhoes. Zorg er altijd voor dat een tuinmeubelhoes goed kan ademen, zodat er geen plekken kunnen ontstaan. De hoes haal je er in het voorjaar gemakkelijk weer vanaf, zodat je gelijk weer gebruik kunt maken van de tuinmeubelen. Dat scheelt ook nog eens een hoop schoonmaakwerk! 

 

RVS en Aluminium

Deze materiaalsoorten zijn ontzettend gemakkelijk te onderhouden, je hebt er namelijk vrijwel geen omkijken na. Tuinmeubelen van RVS of Aluminium kunnen eigenlijk het hele jaar buiten blijven staan. Wel scheelt een hoes een hoop schoonmaak werk. Zo blijven de meubels schoon en kunt u deze in het voorjaar weer meteen gebruiken.

 

Hout 

Hout is een natuurlijk materiaal wat aangetast wordt door weer en wind. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van de houten tuinset adviseren wij om deze na het zomerseizoen op te bergen onder een overkapping of als je de ruimte heb in de schuur. Afdekken met een beschermhoes is mogelijk, maar niet ons eerste advies. Houten tuinmeubelen moeten namelijk goed kunnen ademen, anders kunnen er vlekken ontstaan in het hout. Mocht je toch een hoes willen gebruiken. Zorg er dan voor dat je altijd een hoogtepunt creëert waardoor het hout kan blijven ademen en de hoes nooit in direct contact komt met het hout.

 

Weet je niet zeker welke tuinmeubelhoes bij jou past? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

 

Reacties

 1. Gerhard Heierman Gerhard Heierman

  Goedemorgen Xander,

  Bedankt voor je vraag.
  De hoes die het beste past bij de afmeting van de loungeset is onderstaande hoes.

  https://www.tuinsethoeskopen.nl/loungesethoes-300x250x70-cm.html

  Deze beschermhoes past over de hoekbank en de tafel.

  Met vriendelijke groet,
  Gerhard Heierman
  Tuinsethoeskopen.nl

 2. xander tielbeek xander tielbeek

  Wij hebben een loungeset met de afmetingen van 300x235x80. De tafel meet 140x75x55. Welke hoes (mogelijk twee hoezen) zou u adviseren?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.