Logo
test banner

Moet je een tuinsethoes ook schoonmaken?

  • Geplaatst op
  • Door Gerhard Heierman
  • 0
Moet je een tuinsethoes ook schoonmaken?

Moet je een tuinsethoes ook schoonmaken? Kan de beschermhoes in de wasmachine? lees het hier!

Tuinset hoes schoonmaken

Moet ik mijn tuinset beschermhoes ook onderhouden? Kan de hoes in wasmachine? Die vraag krijgen we vaak. Daarom lijkt het ons goed om daar in dit blogbericht antwoord op te geven.

 

Terug naar de basis. Je hebt net een mooie tuinset gekocht, deze wil je natuurlijk goed beschermen tegen de typische Hollandse weersinvloeden. Het zou misschien een optie kunnen zijn om je tuinset iedere dag  naar binnen te halen maar de meeste mensen hebben hier geen ruimte en zin voor. Wij ook niet hoor!;) Een veel makkelijkere optie is om je tuinset te beschermen met een tuinsethoes. Deze hoes zorgt ervoor dat je tuinset niet groen wordt van de algen, vies wordt van opspattend zand of dat er bijvoorbeeld vogelpoep op je stoel komt. Een tuinsethoes houdt dit allemaal tegen. Ideaal! Je tuinset blijft dus schoon, maar de hoes die ervoor zorgt dat je tuinset schoon blijft niet;). Daarom hebben wij hieronder een handige tip voor jou om je tuinsethoes schoon te maken.

 

Hoe maak je de tuinsethoes schoon?

De beste manier om je beschermhoes schoon te maken is met een zachte borstel (bijvoorbeeld een stoffer) en groene zeep (driehoek zeep). Spoel de hoes eerst goed af met water. Vervolgens breng je de groene zeep al wrijvend aan op de hoes. Goed borstelen en afspoelen met water. De hoes is nu als het goed is weer schoon. Even laten drogen en hij is weer geschikt om te gebruiken. 

 

Kan de hoes ook in de wasmachine?

Belangrijk: doe een tuinset beschermhoes nooit in de wasmachine. De hoes kan namelijk niet tegen de temperatuur en de toeren van de wasmachine. De hoes bestaat namelijk uit meerdere lagen. Aan de binnenkant zit een PU coating, de kans is erg groot dat deze in de wasmachine los gaat. Dit betekend dan ook direct dat de hoes niet meer waterdicht is. Doe de hoes dus nooit in de wasmachine!

Afhankelijk van de locatie waar de tuinset staat zal de hoes schoon gemaakt moeten worden. Heb je een tuin midden in het bos dan zal de hoes sneller vuil worden als in een tuin die weinig bomen heeft. Logisch natuurlijk :) 

Heb je nog vragen over hoe je de tuinsethoes schoon kunt maken? Stel ze hieronder. Wij proberen hier dan zo snel mogelijk een antwoord op te geven!

 

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.