Logo
test banner

Voorkom deze 5 Fouten bij tuinmeubelhoezen

  • Geplaatst op
  • 0
Voorkom deze 5 Fouten bij tuinmeubelhoezen

Tuinmeubelen beschermen met een beschermhoes lijkt misschien heel makkelijk. Toch zijn er 5 veelgemaakte fouten bij het beschermen van tuinmeubelen. Benieuwd of jij je tuinmeubelen goed beschermt? Je leest het in dit blog.

Top 5 fouten bij het beschermen van tuinmeubelen 

Bescherm je tuinmeubelen moeiteloos met behulp van een beschermhoes. Door simpelweg de hoes over je tuinmeubelen te plaatsen, verleng je de levensduur. De tuinmeubelhoezen zijn ervoor: loungesets, tuinstoelen, tuinsets, parasols en nog meer tuinmeubelen. Hoewel het misschien makkelijk lijkt, zijn er toch veel voorkomende fouten bij het plaatsen van een beschermhoes. Lees in dit blog de top 5 veelgemaakte fouten bij het beschermen van tuinmeubelen. Maak gebruik van deze tips en geniet extra lang van jouw tuinmeubelen. 

 

Fout 1: Verkeerde maat hoes 

Het is een veel voorkomend probleem dat mensen de verkeerde maat beschermhoes kopen. Een hoes mag niet te strak om de tuinmeubelen zitten, maar ook niet te los. Als een hoes te strak zit, kan deze gaan scheuren. Bij een te losse hoes loop je het risico dat de hoes eraf waait of scheurt door de wind die onder de hoes komt. Hoe kies je nu de juiste hoes? Meet de lengte, breedte en hoogte van jouw tuinmeubelen. Reken bij de afmeting een speling van maximaal 10-15 cm voor het gemakkelijk plaatsen van beschermhoes. Twijfels? Onze deskundige klantenservice staat telefonisch voor je klaar van maandag t/m zaterdag vanaf 10:00 - 17:00. Je bereikt hen op 0488-441220.

 

Oplossing: Zorg dat je de juiste maat hoes kiest voor je tuinmeubel.

 

Fout 2: verkeerd materiaal

Het grootste voordeel van een beschermhoes is de bescherming tegen de weersomstandigheden voor je tuinmeubelen. Een veelvoorkomende fout is echter het kiezen van het verkeerde materiaal. Het ene materiaal beschermt namelijk beter tegen de weersomstandigheden dan het andere. Beschermhoezen worden gemaakt van bijvoorbeeld ripstop polyester en polypropyleen. Zo wordt een Aerocover beschermhoes gemaakt van ripstop polyester. Dit materiaal is namelijk waterdicht, UV-bestendig en ademend. Het voordeel van een ademende beschermhoes is dat je niet bang hoeft te zijn voor schimmel en condens door het vocht. Dit komt door de ademende functie, bij niet-ademende hoezen loop je dit risico wel. Het ene materiaal blijft ook soepeler dan het andere. Een PVC- beschermhoes wordt vaak stijf bij koud weer, wat de kans op scheuren vergroot. 

 

Oplossing: Zorg dat je een hoes van goede kwaliteit koopt. Bijvoorbeeld Aerocover of Winza outdoor covers. 

 

Fout 3: Niet regelmatig onderhouden van hoezen

Een andere veel voorkomende fout is het niet regelmatig onderhouden van beschermhoezen. Het is belangrijk om de hoes regelmatig te controleren op slijtage. Je wilt immers voorkomen dat er gaatjes in de loungesethoes zitten, waardoor de kussens van je loungeset alsnog nat worden. Om de levensduur van de hoes zelf te verlengen, is het belangrijk om deze gemiddeld twee keer per jaar schoon te maken.
Maak de hoes eenvoudig schoon met een zachte borstel en groen sopje. Spoel eerst de hoes goed af met water. Breng daarna de groene zeep al wrijvend aan op de hoes. Even goed borstelen en dan afspoelen met water. Laat de hoes goed drogen en dan is de hoes weer klaar voor gebruik. 

Tip: Doe nooit je loungesethoes in de wasmachine om hem schoon te maken. De beschermhoes kan hier helemaal niet tegen en verliest daardoor zijn bescherming.

 

Oplossing: Maak je hoes 2x per jaar schoon met water en een sopje.

 

Fout 4: Geen afloop in de hoes om het water er af te laten lopen

Natuurlijk kan het gebeuren dat het regent in Nederland. Het is daarom van belang om een hoog punt in je hoes te maken, zodat het water gemakkelijk kan weglopen. Op deze manier voorkom je dat regenwater op de hoes blijft liggen en eventuele scheuren veroorzaakt. Een handige oplossing hiervoor is het gebruik van een verhoger. Het gebruik van een verhoger is ook essentieel bij een tuintafel. De beschermhoes moet namelijk nooit direct op het tafelblad rusten. Als er geen ruimte tussen de hoes en het tafelblad is, kan het tafelblad vochtplekken en schimmel ontwikkelen.

 

Oplossing: Zorg voor een hoog punt zodat het water van je hoes kan lopen.

 

Fout 5: Hoezen te lang laten zitten

De laatste veel voorkomende fout is het te lang laten zitten van de beschermhoes. Het is vooral belangrijk om de hoes regelmatig te luchten als er kussens onder zitten bij een loungeset. Het advies is om de twee weken de hoes voor één dag te verwijderen om te luchten. Zo voorkom je vochtophoping en schimmelvorming. 

Oplossing: Regelmatig luchten. Haal de hoes om de 2 weken van je tuinmeubels zodat deze goed kan luchten. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.