Logo
test banner

Dé tips voor het kopen van een tuinmeubel beschermhoes

  • Geplaatst op
  • Door Tuinsethoeskopen.nl
  • 0
Dé tips voor het kopen van een tuinmeubel beschermhoes

Wat moet je weten voor het kopen van een tuinmeubel beschermhoes? Dit blog geeft dé tips over wat je moeten weten bij het kopen van een beschermhoes voor je tuinmeubel.

Tips voor het kopen van een tuinmeubel beschermhoes

Bij het kopen van een beschermhoes voor een lounge- of tuinset zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Door het ruime aanbod is het soms moeilijk om erachter te komen wat nou de beste beschermhoes is voor jou. Je lounge- of tuinset is iets waar je jarenlang plezier van wilt hebben. Dit kan door deze sets te beschermen. Maar wat moet je nou weten voor het kopen van een beschermhoes?  Dit blog geeft dé tips over wat je moet weten bij het kopen van een beschermhoes.

 

Tip 1: de juiste maat 

De juiste maat is erg belangrijk bij het kopen van een beschermhoes voor je lounge- of tuinset. Bij een te grote beschermhoes kan deze gaan klapperen. Als het echt hard waait, bestaat er ook nog is de kans dat de hoes eraf waait. Daar zit je zeker niet op te wachten. Je wilt ook niet dat de beschermhoes te straks zit en gaat scheuren. Het is dus belangrijk om je loungeset op te meten, want meten is weten. Meet de lengte, breedte en hoogte op van jouw loungeset. Hou hierbij nog rekening met een speling van 10-15 cm voor het gemakkelijk plaatsen van de beschermhoes. 

 

Tip 2: de juiste vorm

Nu je weet hoe groot jouw lounge- of tuinset is, wordt het tijd om de vorm van de beschermhoes te bepalen. Bij een tuinset wordt vaak een ronde of rechthoekige beschermhoes gebruikt. De vorm van de hoes is natuurlijk afhankelijk van de vorm van de tafel. Bij een loungeset zijn er verschillende vormen mogelijk. Het is eerst belangrijk om te bedenken in welke opstelling je de loungeset gaat afdekken. Een hoek loungeset kun je bijvoorbeeld gewoon laten staan, dan kies je een L-vormige hoes. Het is ook mogelijk om de elementen van je loungeset bij elkaar te schuiven, waardoor er een rechthoekige vorm ontstaat. Als je gebruik wilt maken van deze opstelling is het handig om een rechthoekige hoes te nemen.

 

Tip 3: het materiaal 

De belangrijkste functie van je beschermhoes is dat de lounge- of tuinset beschermd worden tegen verschillende weersomstandigheden. Nu beschermt het ene materiaal daar beter tegen dan het andere. Beschermhoezen kunnen gemaakt worden van bijvoorbeeld: polyester, vinyl en nylon. Zorg ervoor dat je het materiaal kiest die het beste aansluit bij jouw wensen. Onze Aerocover beschermhoes wordt bijvoorbeeld gemaakt van ripstop polyester. Er lopen allemaal lijntjes over de hoes. Met als functie dat mocht er een gat in de hoes komen, deze niet verder kan scheuren. De Aerocover beschermhoes is waterdicht, UV-bestendig en ademend. Dit is belangrijk bij een beschermhoes, want zo voorkom je schimmel- en condensvorming. In vergelijking met andere hoezen blijft het materiaal van Aerocover soepel. Bij een PVC- beschermhoes is dit niet het geval, deze wordt vaak stijf wanneer het koud wordt en als je die dan over de loungeset doet scheurt de hoes vaak.

 

Tip 4: het bevestigen 

Het is belangrijk om te kijken hoe je de beschermhoes moet bevestigen. Controleer dus of de beschermhoes sluitingen heeft om te voorkomen dat de beschermhoes eraf waait. Hoezen kunnen ritsen of klittenband sluitingen hebben, waardoor ze gemakkelijk te bevestigen zijn. Wij hebben bijvoorbeeld hoezen met een klittenband sluiting. Maar we hebben ook een beschermhoes met een rijgkoord, waardoor de hoes goed op zijn plaats blijft zitten. Het belangrijkste is dat je de beschermhoes kunt bevestigen. 

 

Tip 5: verhogen

Voordat je een beschermhoes gaat kopen voor je lounge- of tuinset moet je ook rekening houden met het feit dat de hoes niet ergens plat op mag liggen. Zodra de beschermhoes plat ergens op ligt, kan de hoes niet meer ademen. Door afstand te creëren zorg je ervoor dat de hoes kan ademen en schimmel of andere vlekken voorkomen kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld iets uit de tuin gebruiken om onder de beschermhoes neer te zetten, zoals een bloempot. Maar je kunt ook gebruik maken voor een speciale steunset of verhoger voor je hoes. Door het plaatsen van zo’n verhoger voorkom je dat het water blijft liggen en voorkom je eventuele scheuren. Het regenwater moet namelijk wel makkelijk kunnen weglopen. 

 

Door gebruik te maken van deze tips weet je zeker dat je de juist beschermhoes koopt voor je lounge- of tuinset. Mocht je toch nog vragen hebben na het lezen van de blog, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Zoek je nog meer inspiratie of antwoorden op je vragen? Kijk dan ook eens naar onze andere blogs. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.