Logo
test banner

Dé 5 voordelen van een beschermhoes

  • Geplaatst op
  • Door Tuinsethoeskopen.nl
  • 0
Dé 5 voordelen van een beschermhoes

Welke voordelen heeft een beschermhoes allemaal? Het verlengt niet alleen de levensduur van je tuinmeubelen. Benieuwd naar de andere voordelen? Lees snel verder!

Dé voordelen van een beschermhoes 

De levensduur van je tuinmeubilair verlengen doe je met een beschermhoes. Je wilt natuurlijk lang kunnen genieten van je tuinmeubilair. Niet alleen verlengt een beschermhoes de levensduur van je tuinmeubelen, er zijn ook andere voordelen. Benieuwd naar welke voordelen een beschermhoes heeft voor jou? Lees dan snel verder. 

 

Voordeel 1: bescherming tegen weersinvloeden

Een van de belangrijkste voordelen van een beschermhoes is dat je tuinmeubelen worden beschermd tegen de verschillende weersinvloeden. Het ene materiaal van je tuinmeubelen kan net iets beter tegen de weersomstandigheden dan het andere. Daarvoor zijn er beschermhoezen. Deze beschermen je tuinmeubelen tegen: regen, sneeuw, wind en Uv-straling. Zo voorkom je vochtplekken en aanslag op je tuinmeubilair, mits je een goed ademende beschermhoes hebt. Doordat de hoes ook bestand is tegen Uv-straling verkleurt je tuinset ook niet. 

 

Voordeel 2: minder onderhoud 

Met een beschermhoes ben je minder tijd kwijt aan het onderhoud van je tuinmeubelen. Deze kunnen behoorlijk vies worden in de winter en herfst. Denk bijvoorbeeld aan bladeren, spinnenwebben en ander vuil. Door je tuinmeubilair af te dekken met een hoes komt het vuil op de hoes en niet op je meubels. Zo voorkom je het ophopen van vuil, stof, en andere verontreiniging op je tuinmeubilair. Zo hoef je minder tijd en geld te besteden aan het onderhoud van je meubels. 

 

Voordeel 3: verlengde levensduur   

Door een beschermhoes te gebruiken voor je tuinmeubilair wordt dit minder blootgesteld aan de verschillende weersomstandigheden. In de winter is het weer erg wisselvallig. Zo kan het regenen, sneeuwen, vriezen of de zon schijnt. Het verschilt wel van welk materiaal je tuinmeubilair is, maar sommige materialen kunnen hier niet zo goed tegen. Door het plaatsen van een beschermhoes voorkom je dat de tuinmeubels verkleuren door de zon. Dit komt, omdat de hoes Uv-bestendig is. Door de hoes komt er ook geen regen of andere viezigheid op je meubels, waardoor deze schoon blijven. Hierdoor wordt de levensduur van je tuinmeubilair verlengend. 

 

Voordeel 4: het levert gemak op 

Niets is lekkerder dan genieten van de eerste zonnestralen. Alleen moet je dan vaak nog de tuinmeubelen schoonmaken. Met een beschermhoes over je tuinmeubilair is dit niet het geval. Zodra de zon begint te schijnen haal je de beschermhoes eraf en kun je genieten in de tuin. Je hoeft niet eerst alle spinnenwebben en bladeren te verwijderen, want je tuinmeubels blijven schoon onder de beschermhoes. 

 

Voordeel 5: voor meer dan alleen een tuinmeubel 

Niet alleen bestaan er beschermhoezen voor je tuinmeubels, maar je kunt ook andere dingen beschermen in de tuin. Zo kun je de barbecue beschermen, maar ook je parasol. Met een beschermhoes kun je ook meer dan één tuinmeubel beschermen. Zo zijn er ook beschermhoezen waar je jouw complete lounge- of tuinset kunt mee kunt beschermen. Niet alleen kun je tuinmeubelen beschermen, maar je kunt ook de accessoires in de tuin beschermen. Bijvoorbeeld bij de loungeset kun je de opstelling zo veranderen dat je bijzettafel ook onder de beschermhoes past. Dat is mooi meegenomen! Kortom, je kunt alle kanten op met een beschermhoes. Heb je nog vragen na het lezen van het blog? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder! Zoek je nog meer inspiratie of antwoorden op je vragen? Kijk dan ook eens naar onze andere blogs. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.