Logo
test banner

Tuinkussens opbergen? Niet nodig met een beschermhoes

 • Geplaatst op
 • Door Tuinsethoeskopen.nl
 • 2
Tuinkussens opbergen? Niet nodig met een beschermhoes

Heb jij ook zo'n hekel aan het gesleep met de kussens van je loungeset? Lees hier de oplossing.

Tuinkussens zorgen ervoor dat je loungebank lekker zit. Ook zorgen ze ervoor dat je loungeset er mooi uit ziet. De kussens opbergen is dan ook erg verstandig. Maar om je kussens aan het eind van een zonnige dag op te bergen is vaak best een klus. Ook moet je er de ruimte voor hebben. Nu heeft niet iedereen die ruimte en anders heb je misschien helemaal geen zin om de kussens iedere dag op te ruimen. Maar wat is dan de oplossing? 

 

Oplossing voor het opbergen van tuinkussens

Er zijn natuurlijk diverse oplossingen zoals een kussenbox of bijvoorbeeld schappen in je schuur waar je de kussens van je loungeset op kan bergen. Het probleem is dan nog steeds dat je met je kussens aan het slepen bent. De oplossing in mijn ogen is dan ook gebruik te maken van een loungesethoes. Deze trek je aan het eind van de dag over je set en je bent klaar. De tuinkussens kunnen hier gewoon onder blijven in de zomerperiode. In de winter zou ik de kussens wel binnen opbergen. Je gebruikt de loungeset dan toch niet en je kussens blijven dan nog mooier. 

 

Welke hoes heb ik nodig voor het opbergen van tuinkussens

Dit is erg afhankelijk welke loungeset dat je hebt. Als het enigszins mogelijk is raad ik aan te kiezen voor een l vormige loungesethoes. Deze heeft als voordeel dat de hoes niet te groot is en je geen waterzakken in je loungesethoes krijgt. Als het niet mogelijk is om een l-vormige loungesethoes te gebruiken voor je loungeset dan kom je al snel op een vierkante of rechthoekige loungesethoes. Let er dan op dat het water niet op je hoes blijft staan. Creëer een hoog punt in de hoes zodat het water er goed vanaf kan lopen. 

 

De juiste afmeting kiezen

Als je de keuze hebt gemaakt voor een l-vormige of vierkante loungesethoes dan neem je de maten van je loungeset op. Het is raadzaam om een aantal centimeters speling te hebben in de beschermhoes. Dit zorgt ervoor dat de hoes er makkelijk over heen kan. Als je namelijk een te kleine beschermhoes hebt dan is het erg moeizaam om deze over je loungeset te krijgen. Dit zorgt er dan weer voor dat je veel kracht zet op de hoes en de kans bestaat dat je de beschermhoes dan kapot trekt. Zorg dus voor wat extra ruimte. We raden aan om een hoes te nemen die +/- 10 centimeter groter is.

Kortom, heb je geen zin om je tuinkussens op te bergen? Neem dan een loungesethoes!

 

Reacties

 1. Gerhard Heierman Gerhard Heierman

  Goedemiddag Astrid,

  Bedankt voor je vraag.
  Dit zou inderdaad best wel handig zijn maar deze hoezen zijn er nog niet. Wellicht dat je zou kunnen kijken naar kussentassen.

 2. Astrid Astrid

  Onze loungeset staat in een hoek, bestaat er ook een hoes die niet over de achterkant van de bank heen hoeft?

 3. Gerhard Heierman Gerhard Heierman

  Goedemorgen Aukje,

  Dat zou je inderdaad wel zeggen. Op dit moment zijn er wel verschillende loungebanken in de markt dit hebben. Maar de meeste banken niet.
  In dat geval kan je met een loungesethoes dan alsnog je kussens droog opbergen.

  Met vriendelijke groet,
  Gerhard
  Tuinsethoeskopen.nl

 4. Aukje Aukje

  Zijn er ook loungebanken met een bergplek voor kussens in de bank zelf? Dus dan maak je van de zitplek een klep die je open kunt doen met daaronder in de bank een waterdichte bak of lining. De bank zelf neemt genoeg ruimte in lijkt me om ook zijn eigen oplossing voor kussens te kunnen bieden.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.